Witlooftaart met ricotta en nootmuskaat
print dit recept
Moeilijkheidsgraad
Getraind
Bereidingstijd
< 30 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- bakbonen
- 4-5 stronken witloof
- 200 g ricotta
- 1 sjalot
- 1 ei
- 1 EL notenolie
- 2 el Arachideolie
- nootmuskaat
- peper
- zout
Instructies
- Prik het kruimeldeeg in met een vork en rol het uit in een taartvorm.
- Leg een vel bakpapier op het deeg en vul op met bakbonen.
- Bak het deeg blind in ongeveer 6 a 8 minuten in een voorverwarmde oven van 200° C.
- Verwijder de bakbonen en het bakpapier, bak het deeg nog 3 tot 4 minuten verder en neem de taartbodem uit de oven.
- Snipper de sjalot fijn en stoof aan in de notenolie tot de snippers glazig zijn.
- Meng vervolgens de ricotta met het losgeklopte ei, de sjalotsnippers, peper en zout en wat vers geraspte nootmuskaat.
- Verdeel deze mengeling over de taartbodem.
- Snipper het witloof fi jn en bak het goudbruin in de arachideolie, doe dit liefst in meerdere keren zodat het witloof niet gaat stoven.
- Kruid het witloof met peper, zout en nootmuskaat.
- Verdeel het over de ricotta en bak de taart nog 10 tot 15 minuten in de oven waarvan de temperatuur is teruggebracht naar 180° C.
- Serveer deze taart warm of lauw.
Fans
0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.