Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Varkensoester, wilde rijst met berglinzen, stoofpotje van champignons, geroosterde paprika en tomaat en romeinse sla

Varkensoester, wilde rijst met berglinzen, stoofpotje van champignons, geroosterde paprika en tomaat en romeinse sla

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: > 1 uur
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 20 g margarine
  • 100 g gemengde wilde rijst
  • 80 g berglinzen (natuurvoedingswinkel) minimum 3 uur op voorhand geweekt en gespoeld
  • 5 dl water
  • 120 g kleine parijse champignons
  • 2 rode paprika‚Äôs
  • 1 flinke eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 eetlepel fijne bloem (voor sauzen)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine romeinse sla
  • 2.5 cl olijfolie
  • van de molen

Bereiding

stap 1

Schil de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.

stap 2

Pel de tomaten door ze even in kokend water te dompelen en ze onmiddellijk te doen schrikken in ijskoud water. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.

stap 3

Snipper de ui fijn en stoof de ui aan in de olijfolie, voeg de paprikablokjes toe en stoof de paprika mee totdat hij zacht is. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg er vervolgens de geperste teentjes knoflook, de gewassen champignons en de tomatenblokjes toe en laat alles 15 minuten zachtjes sudderen tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout.

stap 4

Kook de rijst samen met de linzen gaar in het kokend gezouten water gedurende ongeveer 12 a 16 minuten, controleer of de rijst en de linzen beetgaar zijn.

stap 5

Was de Romeinse sla en snijd in fi jne reepjes.

stap 6

Braad de varkensoesters aan in een weinig margarine op een middelhoog vuur. Kruid ze met peper en zout en laat ze op een zacht vuurtje verder garen.

stap 7

Verhit de tomaat-paprika-champignonsaus en roer er de Romeinse sla door op het laatste moment.

stap 8

Schep de linzen en de rijst uit op de borden, schep er vervolgens de saus over en leg er de varkensoesters al dan niet in plakjes gesneden bovenop.

Varkensoester, wilde rijst met berglinzen, stoofpotje van champignons, geroosterde paprika en tomaat en romeinse sla

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Pand 19

Restaurant Pand 19

Meer info over

souschef Social Food Network