Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Salade camarguaise

Salade camarguaise

Moeilijkheidsgraad: Getraind
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 4 personen • 100 g rode camarguerijst • 1 courgette • 1 rode ui • 4 tomaten • 1 rode paprika • 1 groene paprika • 80 g olijven (niçoise) • 2 eetl kappertjes • 1 kropsla voor de knoflookmayonaise • 2 teentjes knoflook • 2 dl olijfolie • 1 e

Bereiding

stap 1

>1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

stap 2

Je kan rode rijst op de traditionele manier koken

stap 3

in een verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water

stap 4

en de kooktijd is iets langer dan deze van de meeste

stap 5

witte rijst soorten, reken op 15 tot 20 minuten.

stap 6

2 Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snijd het vruchtvlees

stap 7

van de olijven van de pit.

stap 8

3 Maak een lichte mayonaise met de eierdooier, mosterd,

stap 9

het citroensap en de olijfolie. Als de mayonaise te vast is,

stap 10

voeg dan geleidelijk aan wat water toe tot de gewenste

stap 11

dikte. Pers de knofl ook bij de mayonaise en breng op

stap 12

smaak met peper, zout en een beetje citroensap.

stap 13

4 Was de kropsla.

stap 14

5 Schik telkens enkele mooie bladeren kropsla op de borden.

stap 15

Verdeel de rijst over de kropsla. Meng alle groenteblokjes

stap 16

bij elkaar, voeg de olijven en kappertjes toe en

stap 17

meng het geheel met wat knofl ookmayonaise. Verdeel

stap 18

de groentemengeling over de rijst. Druppel de rest van

stap 19

de mayonaise erover.

Salade camarguaise

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Smart Project Space Media Café LAB111

Smart Project Space Media Café LAB111

Meer info over

souschef Social Food Network