Salade camarguaise
print dit recept
Moeilijkheidsgraad
Getraind
Bereidingstijd
< 30 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 4 personen
• 100 g rode camarguerijst
• 1 courgette
• 1 rode ui
• 4 tomaten
• 1 rode paprika
• 1 groene paprika
• 80 g olijven (niçoise)
• 2 eetl kappertjes
• 1 kropsla
voor de knoflookmayonaise
• 2 teentjes knoflook
• 2 dl olijfolie
• 1 e
Instructies
- >1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Je kan rode rijst op de traditionele manier koken
- in een verhouding van 1 deel rijst op 2 delen water
- en de kooktijd is iets langer dan deze van de meeste
- witte rijst soorten, reken op 15 tot 20 minuten.
- 2 Snijd alle groenten in kleine blokjes. Snijd het vruchtvlees
- van de olijven van de pit.
- 3 Maak een lichte mayonaise met de eierdooier, mosterd,
- het citroensap en de olijfolie. Als de mayonaise te vast is,
- voeg dan geleidelijk aan wat water toe tot de gewenste
- dikte. Pers de knofl ook bij de mayonaise en breng op
- smaak met peper, zout en een beetje citroensap.
- 4 Was de kropsla.
- 5 Schik telkens enkele mooie bladeren kropsla op de borden.
- Verdeel de rijst over de kropsla. Meng alle groenteblokjes
- bij elkaar, voeg de olijven en kappertjes toe en
- meng het geheel met wat knofl ookmayonaise. Verdeel
- de groentemengeling over de rijst. Druppel de rest van
- de mayonaise erover.
Fans
0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.