Preiprol met jonge uitjes
print dit recept
Moeilijkheidsgraad
Getraind
Bereidingstijd
< 30 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 4 personen
• 700 g bloemig kokende aardappelen
• 4 hoeve-eieren
- zacht gekookt en gepeld
• 3 stengels winterprei
• 12 jonge uitjes
• 50 g boter
• peper en zout en nootmuskaat
Instructies
- >1 Pel de jonge uitjes en kook ze beetgaar in kokend,
- gezouten water in ongeveer 10 minuten. Laat ze
- goed uitlekken en snijd ze doormidden.
- 2 Snij de prei in de lengte door en spoel grondig
- schoon onder koud stromend water. Snijd de prei
- in kleine stukjes.
- 3 Kook de aardappelen gaar in kokend, gezouten
- water en laat ze goed uitstomen.
- 4 Stoof de prei gaar in de boter onder deksel op een
- laag vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Laat het vocht van de prei even goed uitkoken
- wanneer de prei bijna gaar is.
- 5 Plet de aardappelen met de prei en kruid bij indien
- nodig. Houd nog enkele preistukjes opzij voor de
- afwerking.
- 6 Fruit de uitjes goudbruin in wat olie en kruid ze met
- peper en zout. Warm de eieren nog 1 minuut in
- kokend heet water. Doe de prei stamppot in een
- voorverwarmde schaal, schik er de doormidden
- gesneden eieren en de opzij gehouden stukjes
- prei op en leg er de uitjes bij. Dien meteen op.
Fans
0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.