Preiprol met jonge uitjes

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Getraind

Bereidingstijd

< 30 minuten

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Pel de jonge uitjes en kook ze beetgaar in kokend,
  2. gezouten water in ongeveer 10 minuten. Laat ze
  3. goed uitlekken en snijd ze doormidden.
  4. 2 Snij de prei in de lengte door en spoel grondig
  5. schoon onder koud stromend water. Snijd de prei
  6. in kleine stukjes.
  7. 3 Kook de aardappelen gaar in kokend, gezouten
  8. water en laat ze goed uitstomen.
  9. 4 Stoof de prei gaar in de boter onder deksel op een
  10. laag vuur en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  11. Laat het vocht van de prei even goed uitkoken
  12. wanneer de prei bijna gaar is.
  13. 5 Plet de aardappelen met de prei en kruid bij indien
  14. nodig. Houd nog enkele preistukjes opzij voor de
  15. afwerking.
  16. 6 Fruit de uitjes goudbruin in wat olie en kruid ze met
  17. peper en zout. Warm de eieren nog 1 minuut in
  18. kokend heet water. Doe de prei stamppot in een
  19. voorverwarmde schaal, schik er de doormidden
  20. gesneden eieren en de opzij gehouden stukjes
  21. prei op en leg er de uitjes bij. Dien meteen op.

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.