Pasta Carbonara

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Beginner

Bereidingstijd

< 30 minuten

Aantal personen

4

Ingrediënten

Instructies

  1. Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.
  2. Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.
  3. Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.
  4. Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Vooral niet zuinig zijn met de kaas! Roer de kaas door het eiermengsel.
  5. Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta net niet beetgaar. De spaghetti zal straks nog kort verder garen in de saus.
  6. Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.
  7. Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.
  8. Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen. Extra zout hoeft niet, want daar zorgt de kaas al voor.
  9. Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas

Fans

1 souschef heeft dit gerecht al gegeten.

Laatst gegeten op

Dit gerecht werd laatste gegeten op 13-05-2012 door Chris88. Vergeet geen foto te maken zodra dit gerecht klaar is, en claim de status van laatste eter van dit gerecht.