Waardering

3

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen
3Culinair profiel van Chris88 3Culinair profiel van Chris88
Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 1
Gepost door: chris
Recept voor: 4 personen
 

Ingrediënten

  • 500 gram spaghetti
  • 200 gram parmezaanse kaas
  • 5 stuks eieren
  • 1 klontje boter
  • 250 gram gerookt spek
  • 1 scheut olijfolie

Bereiding

stap 1

Zet een ruime kookpot met water op het vuur en breng het aan de kook. Strooi een flinke snuif zout in het water.

stap 2

Zet een braadpan op het vuur en verhit hierin een klontje boter en een scheutje olijfolie.

stap 3

Snij het gerookte spek in blokjes en bak het in de hete pan. Laat het spek krokant bakken, maar roer de stukjes vlees wel regelmatig even om.

stap 4

Neem een mengschaal en breek er de eieren in. Klop ze los met een garde en rasp de Parmezaanse kaas erbij. Vooral niet zuinig zijn met de kaas! Roer de kaas door het eiermengsel.

stap 5

Zodra het water kookt, gaar je er de spaghetti in. Kook de pasta net niet beetgaar. De spaghetti zal straks nog kort verder garen in de saus.

stap 6

Giet het kookvocht af en doe de spaghetti in een ruime mengschaal.

stap 7

Schenk het mengsel van eieren en Parmezaanse kaas over de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Hierdoor garen de eieren en smelt de kaas.

stap 8

Strooi ook de krokante spekjes erbij en kruid de pasta met voldoende peper van de molen. Extra zout hoeft niet, want daar zorgt de kaas al voor.

stap 9

Roer een laatste keer en serveer de pasta alla carbonara met nog wat extra geraspte Parmezaanse kaas

Pasta Carbonara

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

23index_profile_from BriseisBriseis

Briseis

Recent ontdekt dat de echte pasta carbonara niet met room wordt gemaakt! Zonder room is het zoveel lekkerder!

1 0
2index_profile_from KD79KD79

KD79

Dit staat vanavond bij ons op het menu.

2 0
10index_profile_from GeertNijst1116GeertNijst1116

GeertNijst1116

Eenvoudig, maar het blijft lekker!

3 0
3index_profile_from wormkewormwormkeworm

wormkeworm

Ziet er heel lekker uit. Moet ik zeker eens proberen.

2 0
Restaurant Myosotis

Restaurant Myosotis

Meer info over

souschef Social Food Network