Panna cotta van kokos en vanille met gelee van clementines

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Beginner

Bereidingstijd

< 30 minuten

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Breng het sap van de clementines aan de kook
  2. met de suiker en laat zachtjes inkoken tot 2/3 (2
  3. dl) van het sap overblijft. Week ondertussen de
  4. gelatineblaadjes in ijskoud water.
  5. 2 Pers de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in
  6. de warme siroop van clementines.
  7. 3 Verdeel een bodem clementinegelee over 4 tot 6
  8. glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
  9. 4 Warm de kokosmelk op met de gespleten vanillestok
  10. en de suiker, maar laat niet koken, neem
  11. de kokosmelk van het vuur wanneer de suiker volledig
  12. is opgelost.
  13. 5 Week ondertussen de gelatineblaadjes in ijskoud
  14. water.
  15. 6 Neem de vanillestok uit de kokosmelk en schraap
  16. het merg eruit, voeg dit bij de kokosmelk, pers
  17. de gelatineblaadjes goed uit en meng ze bij de
  18. warme kokosmelk.
  19. 7 Laat de kokosmelk afkoelen tot kamertemperatuur.
  20. 8 Giet de kokosmelk voorzichtig op de gelee van
  21. clementines wanneer deze volledig is opgesteven
  22. en zet de glaasjes minimum 3 uur in de koelkast.
  23. 9 Pel de clementine, haal de partjes uit elkaar en
  24. verwijder alle witte vliesjes van de partjes.
  25. 10 Warm de honing op in een pannetje tot er zich
  26. grote bellen vormen en voeg de partjes clementine
  27. toe, wentel alle partjes door de honing en blus
  28. met de likeur.
  29. 11 Neem de panna cotta een 15-tal minuten voor
  30. het serveren uit de koelkast en werk ze af met de
  31. partjes clementine, een weinig geraspte schil van
  32. clementine en een plukje verse munt.

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.