Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Panna cotta van kokos en vanille met gelee van clementines

Panna cotta van kokos en vanille met gelee van clementines

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • de panna cotta van kokos • 500 ml kokosmelk • 1 vanillestok • 85 g griessuiker • 6 g gelatineblaadjes voor de gelee van clementines • 3 dl sap van clementines: gezeefd • 3 g gelatineblaadjes • 60 g griessuiker voor de afwerking • 1 clementine

Bereiding

stap 1

>1 Breng het sap van de clementines aan de kook

stap 2

met de suiker en laat zachtjes inkoken tot 2/3 (2

stap 3

dl) van het sap overblijft. Week ondertussen de

stap 4

gelatineblaadjes in ijskoud water.

stap 5

2 Pers de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in

stap 6

de warme siroop van clementines.

stap 7

3 Verdeel een bodem clementinegelee over 4 tot 6

stap 8

glaasjes en laat opstijven in de koelkast.

stap 9

4 Warm de kokosmelk op met de gespleten vanillestok

stap 10

en de suiker, maar laat niet koken, neem

stap 11

de kokosmelk van het vuur wanneer de suiker volledig

stap 12

is opgelost.

stap 13

5 Week ondertussen de gelatineblaadjes in ijskoud

stap 14

water.

stap 15

6 Neem de vanillestok uit de kokosmelk en schraap

stap 16

het merg eruit, voeg dit bij de kokosmelk, pers

stap 17

de gelatineblaadjes goed uit en meng ze bij de

stap 18

warme kokosmelk.

stap 19

7 Laat de kokosmelk afkoelen tot kamertemperatuur.

stap 20

8 Giet de kokosmelk voorzichtig op de gelee van

stap 21

clementines wanneer deze volledig is opgesteven

stap 22

en zet de glaasjes minimum 3 uur in de koelkast.

stap 23

9 Pel de clementine, haal de partjes uit elkaar en

stap 24

verwijder alle witte vliesjes van de partjes.

stap 25

10 Warm de honing op in een pannetje tot er zich

stap 26

grote bellen vormen en voeg de partjes clementine

stap 27

toe, wentel alle partjes door de honing en blus

stap 28

met de likeur.

stap 29

11 Neem de panna cotta een 15-tal minuten voor

stap 30

het serveren uit de koelkast en werk ze af met de

stap 31

partjes clementine, een weinig geraspte schil van

stap 32

clementine en een plukje verse munt.

Panna cotta van kokos en vanille met gelee van clementines

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Brasserie Richard

Brasserie Richard

Meer info over

souschef Social Food Network