de panna cotta van kokos
• 500 ml kokosmelk
• 1 vanillestok
• 85 g griessuiker
• 6 g gelatineblaadjes
voor de gelee van clementines
• 3 dl sap van clementines: gezeefd
• 3 g gelatineblaadjes
• 60 g griessuiker
voor de afwerking
• 1 clementine
Bereiding
stap 1
>1 Breng het sap van de clementines aan de kook
stap 2
met de suiker en laat zachtjes inkoken tot 2/3 (2
stap 3
dl) van het sap overblijft. Week ondertussen de
stap 4
gelatineblaadjes in ijskoud water.
stap 5
2 Pers de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in
stap 6
de warme siroop van clementines.
stap 7
3 Verdeel een bodem clementinegelee over 4 tot 6
stap 8
glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
stap 9
4 Warm de kokosmelk op met de gespleten vanillestok
stap 10
en de suiker, maar laat niet koken, neem
stap 11
de kokosmelk van het vuur wanneer de suiker volledig
stap 12
is opgelost.
stap 13
5 Week ondertussen de gelatineblaadjes in ijskoud
stap 14
water.
stap 15
6 Neem de vanillestok uit de kokosmelk en schraap
stap 16
het merg eruit, voeg dit bij de kokosmelk, pers
stap 17
de gelatineblaadjes goed uit en meng ze bij de
stap 18
warme kokosmelk.
stap 19
7 Laat de kokosmelk afkoelen tot kamertemperatuur.
stap 20
8 Giet de kokosmelk voorzichtig op de gelee van
stap 21
clementines wanneer deze volledig is opgesteven
stap 22
en zet de glaasjes minimum 3 uur in de koelkast.
stap 23
9 Pel de clementine, haal de partjes uit elkaar en
stap 24
verwijder alle witte vliesjes van de partjes.
stap 25
10 Warm de honing op in een pannetje tot er zich
stap 26
grote bellen vormen en voeg de partjes clementine
stap 27
toe, wentel alle partjes door de honing en blus
stap 28
met de likeur.
stap 29
11 Neem de panna cotta een 15-tal minuten voor
stap 30
het serveren uit de koelkast en werk ze af met de
stap 31
partjes clementine, een weinig geraspte schil van
stap 32
clementine en een plukje verse munt.
Panna cotta van kokos en vanille met gelee van clementines
REACTIES OP DIT GERECHT LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN