In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Beginner

Bereidingstijd

< 1 uur

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Breng het water met de suiker aan de kook en voeg er de koffie aan toe.
  2. Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhuis eruit en doe ze in de koffiesiroop.
  3. Laat de peren 2 uur zachtjes pocheren in de koffiesiroop.
  4. Maal de hazelnoten fijn met de suiker. Klop de slagroom half op en meng er de hazelnoten onder.
  5. Serveer de peertjes met een bolletje chocolade-ijs en werk af met wat van de koffiesiroop en de hazelnootcreme.
  6. l je zelf ijs maken?
  7. ull; 500 ml melk
  8. ull; 5 eidooiers
  9. ull; 80 g suiker
  10. ull; 60 g fondantchocolade
  11. ull; 1 vanillestok
  12. Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok.
  13. Klop de eidooiers schuimig met de suiker, voeg hier geleidelijk aan de melk aan toe.
  14. Zet de mengeling op een zacht vuurtje en roer constant met een spatel tot het mengsel zachtjes indikt, neem dan onmiddellijk van het vuur en roer er de chocolade door.
  15. Laat afkoelen en doe alles in de ijsbereider.
  16. p>

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.