In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème
print dit recept
Moeilijkheidsgraad
Beginner
Bereidingstijd
< 1 uur
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 2 mooie peren of 4 kleine peertjes
- 40 g hazelnoten
- 10 g suiker
- 1 dl slagroom
- 4 kopjes espressokoffie
- 200 ml water
- 200 g suiker
Instructies
- >1 Breng het water met de suiker aan de kook en voeg er de koffie aan toe.
- Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhuis eruit en doe ze in de koffiesiroop.
- Laat de peren 2 uur zachtjes pocheren in de koffiesiroop.
- Maal de hazelnoten fijn met de suiker. Klop de slagroom half op en meng er de hazelnoten onder.
- Serveer de peertjes met een bolletje chocolade-ijs en werk af met wat van de koffiesiroop en de hazelnootcreme.
- l je zelf ijs maken?
- ull; 500 ml melk
- ull; 5 eidooiers
- ull; 80 g suiker
- ull; 60 g fondantchocolade
- ull; 1 vanillestok
- Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok.
- Klop de eidooiers schuimig met de suiker, voeg hier geleidelijk aan de melk aan toe.
- Zet de mengeling op een zacht vuurtje en roer constant met een spatel tot het mengsel zachtjes indikt, neem dan onmiddellijk van het vuur en roer er de chocolade door.
- Laat afkoelen en doe alles in de ijsbereider.
- p>
Fans
0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.