Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème

In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: < 1 uur
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 2 mooie peren of 4 kleine peertjes
  • 40 g hazelnoten
  • 10 g suiker
  • 1 dl slagroom
  • 4 kopjes espressokoffie
  • 200 ml water
  • 200 g suiker

Bereiding

stap 1

>1 Breng het water met de suiker aan de kook en voeg er de koffie aan toe.

stap 2

Schil de peren en snijd ze doormidden, haal het klokhuis eruit en doe ze in de koffiesiroop.

stap 3

Laat de peren 2 uur zachtjes pocheren in de koffiesiroop.

stap 4

Maal de hazelnoten fijn met de suiker. Klop de slagroom half op en meng er de hazelnoten onder.

stap 5

Serveer de peertjes met een bolletje chocolade-ijs en werk af met wat van de koffiesiroop en de hazelnootcreme.

stap 6

l je zelf ijs maken?

stap 7

ull; 500 ml melk

stap 8

ull; 5 eidooiers

stap 9

ull; 80 g suiker

stap 10

ull; 60 g fondantchocolade

stap 11

ull; 1 vanillestok

stap 12

Breng de melk aan de kook met de gespleten vanillestok.

stap 13

Klop de eidooiers schuimig met de suiker, voeg hier geleidelijk aan de melk aan toe.

stap 14

Zet de mengeling op een zacht vuurtje en roer constant met een spatel tot het mengsel zachtjes indikt, neem dan onmiddellijk van het vuur en roer er de chocolade door.

stap 15

Laat afkoelen en doe alles in de ijsbereider.

stap 16

p>

In koffie gestoofde peer met chocolade-ijs en hazelnootcrème

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Pieter Pourbus

Restaurant Pieter Pourbus

Meer info over

souschef Social Food Network