Gevulde kip met ricotta, spinazie en basilicum

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Beginner

Bereidingstijd

< 30 minuten

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Pel de tomaten door ze in te kruisen
  2. en kort onder te dompelen in kokend
  3. water en ze dan onmiddellijk
  4. in ijskoud water te doen &lsquo;schrikken&rsquo;.
  5. Verwijder de zaadlijsten en houd
  6. deze apart. Hak het vruchtvlees van
  7. de tomaten grof.
  8. 2 Smelt de tomaten in de olijfolie met
  9. een teentje knoflook. Pers de zaadlijsten
  10. door een fijne zeef en voeg
  11. het sap bij de tomatenstukjes. Laat
  12. alles zachtjes inkoken en breng de
  13. saus op smaak met peper en zout.
  14. 3 Snijd de olijven in plakjes.
  15. 4 Maak met een lang mes een snede
  16. in de kipfilets, precies in het midden
  17. en zonder ze volledig open te
  18. snijden.
  19. 5 Blancheer de spinazie 1 minuut in
  20. kokend, gezouten water en verfris
  21. onder koud stromend water. Pers
  22. de spinazie goed uit en hak fijn.
  23. 6 Meng de ricotta met de spinazie,
  24. de fijngesneden basilicum, de eierdooier
  25. en de parmezaan en breng
  26. op smaak met peper en zout.
  27. 7 Doe de ricotta in een spuitzak met
  28. een fijn spuitmondje en vul de kipfi-
  29. lets op met de mengeling.
  30. 8 Klop de eieren los en wentel de kip-
  31. filets achtereenvolgens door de eieren
  32. en het gekruide paneermeel.
  33. 9 Bak de kipfilets rondom goudbruin
  34. in wat olijfolie en schik ze in een
  35. ovenschaal. Bak de kipfilets 15 minuten
  36. in een voorverwarmde oven
  37. van 180C° en laat ze nog even rusten
  38. met de oven uit en de ovendeur
  39. op een kier. Snijd de kipfilets vervolgens
  40. in plakjes.
  41. 10 Verdeel de rucola over de borden,
  42. schik er de plakjes gevulde kip op
  43. en omring met de tomatensaus en
  44. de groene olijven.

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.