Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Gevulde coeur de boeuf-tomaat

Gevulde coeur de boeuf-tomaat

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: < 1 uur
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 600 g gemengd kalfs-varkensgehakt • 4 mooie coeur de boeuf-tomaten • 2 witte uien • 2 eetl broodkruim • 1 ei • 1 eetl ketjap • 1 mespunt cayennepeper • 1 teentje knoflook • 2 eetl fijngesnipperde platte peterselie • 1 koffiel geritste tijm • 2

Bereiding

stap 1

>1 Spoel de tomaten en snijd de hoedjes

stap 2

eraf en haal ze leeg. Pers de

stap 3

zaadlijsten door een zeef en vang

stap 4

het sap op . Draai de tomaten om

stap 5

op een bord om ze goed te laten

stap 6

uitlekken. Snipper 1 ui fijn, snijd de

stap 7

andere ui in fijne plakjes.

stap 8

2 Meng het gehakt met het losgeroerde

stap 9

ei, het broodkruim, de ketjap, de

stap 10

fijngesnipperde witte ui en de kruiden,

stap 11

breng het gehakt verder op

stap 12

smaak met peper en zout.

stap 13

3 Vul de tomaten op met het gehakt,

stap 14

zet de hoedjes erop, sprenkel wat

stap 15

olijfolie erover en zet ze in een ovenschaal.

stap 16

Zet de tomaten 30 a 40 minuten

stap 17

in een voorverwarmde oven

stap 18

van 180°C.

stap 19

4 Meng de olijfolie bij het tomatensap,

stap 20

kruid het sap met peper en zout.

stap 21

5 Maak een frisse salade met de spinazie,

stap 22

de bosuitjes en de tomatenvinaigrette.

stap 23

6 Serveer dit met de gevulde tomaten.

Gevulde coeur de boeuf-tomaat

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Surya

Restaurant Surya

Meer info over

souschef Social Food Network