Wat vind jij van dit recept?
>1 Spoel de tomaten en snijd de hoedjes
eraf en haal ze leeg. Pers de
zaadlijsten door een zeef en vang
het sap op . Draai de tomaten om
op een bord om ze goed te laten
uitlekken. Snipper 1 ui fijn, snijd de
andere ui in fijne plakjes.
2 Meng het gehakt met het losgeroerde
ei, het broodkruim, de ketjap, de
fijngesnipperde witte ui en de kruiden,
breng het gehakt verder op
smaak met peper en zout.
3 Vul de tomaten op met het gehakt,
zet de hoedjes erop, sprenkel wat
olijfolie erover en zet ze in een ovenschaal.
Zet de tomaten 30 a 40 minuten
in een voorverwarmde oven
van 180°C.
4 Meng de olijfolie bij het tomatensap,
kruid het sap met peper en zout.
5 Maak een frisse salade met de spinazie,
de bosuitjes en de tomatenvinaigrette.
6 Serveer dit met de gevulde tomaten.