4 personen
• 200 g rundvlees bijvoorbeeld entrecote
• 1 eetl olijfolie
• peper van de molen
• zeezout
voor de tapenade van radijsjes en dille
• 1 busseltje radijsjes met loof
• 1 medium aardappel
• 4 takjes verse dille
• 1 eetlepel zure room
Bereiding
stap 1
>Tapenade
stap 2
1 Kook de aardappel samen met het teentje knoflook
stap 3
gaar in kokend gezouten water.
stap 4
2 Pluk de jonge blaadjes met steel van de radijsjes
stap 5
en leg ze in koud water. Hak de de radijsjes fi jn,
stap 6
kruid ze met een weinig peper en zout en besprenkel
stap 7
ze met wat citroensap.
stap 8
3 Prak de aardappel en de knofl ook fi jn met de olijfolie
stap 9
en de zure room, kruid met peper en zout en
stap 10
laat afkoelen tot kamertemperatuur.
stap 11
4 Meng de radijsjes onder de aardappel en voeg
stap 12
er de fi jngesnipperde dille en radijssteeltjes aan
stap 13
toe.
stap 14
Rundvlees
stap 15
1 Snijd het rundvlees in plakjes van ongeveer 1 cm
stap 16
dik en sla ze lichtjes plat met een vleeshamer.
stap 17
2 Bestrijk het rundvlees met wat olijfolie en grill ze
stap 18
kort langs beide zijden, kruid met peper van de
stap 19
molen en zeezout.
stap 20
Afwerking
stap 21
Schik de plakjes rundvlees op de borden. Schik
stap 22
telkens een quenelle van de tapenade op het
stap 23
rundvlees en werk af met enkele radijssteeltjes.
Gegrild rundvlees met tapenade van radijsjes en dille
REACTIES OP DIT GERECHT LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN