Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Gegrild rundvlees met tapenade van radijsjes en dille

Gegrild rundvlees met tapenade van radijsjes en dille

Moeilijkheidsgraad: Getraind
Bereidingstijd: < 1 uur
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 4 personen • 200 g rundvlees bijvoorbeeld entrecote • 1 eetl olijfolie • peper van de molen • zeezout voor de tapenade van radijsjes en dille • 1 busseltje radijsjes met loof • 1 medium aardappel • 4 takjes verse dille • 1 eetlepel zure room

Bereiding

stap 1

>Tapenade

stap 2

1 Kook de aardappel samen met het teentje knoflook

stap 3

gaar in kokend gezouten water.

stap 4

2 Pluk de jonge blaadjes met steel van de radijsjes

stap 5

en leg ze in koud water. Hak de de radijsjes fi jn,

stap 6

kruid ze met een weinig peper en zout en besprenkel

stap 7

ze met wat citroensap.

stap 8

3 Prak de aardappel en de knofl ook fi jn met de olijfolie

stap 9

en de zure room, kruid met peper en zout en

stap 10

laat afkoelen tot kamertemperatuur.

stap 11

4 Meng de radijsjes onder de aardappel en voeg

stap 12

er de fi jngesnipperde dille en radijssteeltjes aan

stap 13

toe.

stap 14

Rundvlees

stap 15

1 Snijd het rundvlees in plakjes van ongeveer 1 cm

stap 16

dik en sla ze lichtjes plat met een vleeshamer.

stap 17

2 Bestrijk het rundvlees met wat olijfolie en grill ze

stap 18

kort langs beide zijden, kruid met peper van de

stap 19

molen en zeezout.

stap 20

Afwerking

stap 21

Schik de plakjes rundvlees op de borden. Schik

stap 22

telkens een quenelle van de tapenade op het

stap 23

rundvlees en werk af met enkele radijssteeltjes.

Gegrild rundvlees met tapenade van radijsjes en dille

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Café Maritime

Café Maritime

Meer info over

souschef Social Food Network