Waardering

3

Wat vind jij van dit recept?

1 stemmen
0 0
Gebakken sint-jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam

Gebakken sint-jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: > 1 uur
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 4 personen
 

Ingrediënten

  • 12 sint-jakobsvruchten
  • 8 lente-uitjes
  • 3 el olijfolie (voor de tapenade van bloemkool en zwarte sesam)
  • 1 kleine/jonge bloemkool
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 el vierge sesamolie (eerste persing)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 witte ui

Bereiding

stap 1

Snipper de knofl ook en de ui fi jn en laat ze glazig stoven in de sesamolie, voeg de kokosmelk toe en laat zachtjes sudderen tot de kokosmelk goed is ingedikt.

stap 2

Laat afkoelen.

stap 3

Snijd de bloemkool in roosjes en hak ze fijn in een keukenrobot (cutter).

stap 4

Meng de bloemkool onder de ingedikte kokosmelk en breng op smaak met peper en zout.

stap 5

Rooster de zwarte sesamzaadjes kort in een pan (zonder vetstof) en meng ze bij de bloemkool.

stap 6

Laat alles minstens 1 uur afgedekt in de koelkast staan.

stap 7

Maak de sint-jakobsvruchten schoon en dep ze goed droog met wat keukenpapier.

stap 8

Maak de lente-uitjes schoon, verwijder de buitenste schil en snijd de wortels eraf.

stap 9

Blancheer ze 1 a 2 minuten in kokend, gezouten water en verfris onmiddellijk in ijskoud water.

stap 10

Verhit een pan met wat olijfolie en bak de sint-jakobsvruchten kort aan elke zijde.

stap 11

Kruid met peper van de molen en zeezout.

stap 12

Laat vervolgens de lente-uitjes nog even in de pan opwarmen (van het vuur).

stap 13

Verdeel de bloemkooltapenade over de borden, schik er de sint-jakobsvruchten op en werk af met de lente-uitjes.

Gebakken sint-jakobsvruchten met tapenade van bloemkool en zwarte sesam

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Trio's

Restaurant Trio's

Meer info over

souschef Social Food Network