Waardering

4

Wat vind jij van dit recept?

1 stemmen
0 0
Aubergines met kappertjes en tomaat

Aubergines met kappertjes en tomaat

Moeilijkheidsgraad: Getraind
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 4 personen • 2 aubergines • 3 eetl olijfolie • 2 teentjes knoflook • 1 eetl kappertjes • 2 eetl platte peterselie
  • fijngesnipperd • 6 mooie rijpe tomaten • 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree • 1 rode ui • 4 takjes tijm • peper en zout

Bereiding

stap 1

>1 Snijd de aubergine in stukken, doe ze in een vergiet en

stap 2

bestrooi met zout. Laat een uur trekken.

stap 3

2 Pel de tomaten door ze ongeveer 10 seconden onder te

stap 4

dompelen in kokend water en vervolgens &lsquo;te schrikken&rsquo; in

stap 5

ijskoud water. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten,

stap 6

doe de zaadlijsten in een zeef. Hak de tomaten grof

stap 7

en pers het sap uit de zaadlijsten door een zeef.

stap 8

3 Snijd de ui in fi jne ringen en stoof de ui glazig in wat olijfolie.

stap 9

Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 a 3 minuten meestoven.

stap 10

Voeg de gehakte tomaten en de tijm toe en laat sudderen

stap 11

tot een mooie saus.

stap 12

4

stap 13

Snipper de knofl ook fi jn. Bak de aubergines in de olijfolie

stap 14

en voeg de knofl ook toe wanneer de aubergines beginnen

stap 15

te kleuren. Voeg de tomatensaus toe wanneer de aubergines

stap 16

mooi bruin zijn. Laat alles nog 10 minuten zachtjes

stap 17

sudderen en voeg vervolgens de kappertjes toe. Laat nog

stap 18

5 minuten indikken en breng het geheel op smaak met peper

stap 19

en zout.

stap 20

5

stap 21

Bestrooi voor het serveren met de fi jngesnipperde peterselie.

Aubergines met kappertjes en tomaat

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Bernardin

Restaurant Bernardin

Meer info over

souschef Social Food Network