Aubergines met kappertjes en tomaat

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Getraind

Bereidingstijd

< 30 minuten

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Snijd de aubergine in stukken, doe ze in een vergiet en
  2. bestrooi met zout. Laat een uur trekken.
  3. 2 Pel de tomaten door ze ongeveer 10 seconden onder te
  4. dompelen in kokend water en vervolgens &lsquo;te schrikken&rsquo; in
  5. ijskoud water. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten,
  6. doe de zaadlijsten in een zeef. Hak de tomaten grof
  7. en pers het sap uit de zaadlijsten door een zeef.
  8. 3 Snijd de ui in fi jne ringen en stoof de ui glazig in wat olijfolie.
  9. Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 a 3 minuten meestoven.
  10. Voeg de gehakte tomaten en de tijm toe en laat sudderen
  11. tot een mooie saus.
  12. 4
  13. Snipper de knofl ook fi jn. Bak de aubergines in de olijfolie
  14. en voeg de knofl ook toe wanneer de aubergines beginnen
  15. te kleuren. Voeg de tomatensaus toe wanneer de aubergines
  16. mooi bruin zijn. Laat alles nog 10 minuten zachtjes
  17. sudderen en voeg vervolgens de kappertjes toe. Laat nog
  18. 5 minuten indikken en breng het geheel op smaak met peper
  19. en zout.
  20. 5
  21. Bestrooi voor het serveren met de fi jngesnipperde peterselie.

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.