Wat vind jij van dit recept?
>1 Snijd de aubergine in stukken, doe ze in een vergiet en
bestrooi met zout. Laat een uur trekken.
2 Pel de tomaten door ze ongeveer 10 seconden onder te
dompelen in kokend water en vervolgens ‘te schrikken’ in
ijskoud water. Snijd de tomaten in 4 en verwijder de zaadlijsten,
doe de zaadlijsten in een zeef. Hak de tomaten grof
en pers het sap uit de zaadlijsten door een zeef.
3 Snijd de ui in fi jne ringen en stoof de ui glazig in wat olijfolie.
Voeg de tomatenpuree toe en laat 2 a 3 minuten meestoven.
Voeg de gehakte tomaten en de tijm toe en laat sudderen
tot een mooie saus.
4
Snipper de knofl ook fi jn. Bak de aubergines in de olijfolie
en voeg de knofl ook toe wanneer de aubergines beginnen
te kleuren. Voeg de tomatensaus toe wanneer de aubergines
mooi bruin zijn. Laat alles nog 10 minuten zachtjes
sudderen en voeg vervolgens de kappertjes toe. Laat nog
5 minuten indikken en breng het geheel op smaak met peper
en zout.
5
Bestrooi voor het serveren met de fi jngesnipperde peterselie.