Appelflappen

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Getraind

Bereidingstijd

< 1 uur

Aantal personen

4

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ÂșC en laat het bladerdeeg ontdooien.
  2. Snijd de goudreinetten in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gram suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, gemalen gemengde noten, fijngesneden muntblaadjes en amandelspijs.
  3. Bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met iets water.
  4. Leg een lepel appelvulling in het midden van het bladerdeeg.
  5. Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek. Druk de randen stevig op elkaar.
  6. Bestrijk de appelflappen met een mengsel van eierdooier en water en bestrooi ze met suiker.
  7. Leg de appelflappen op een vetvrij bakpapier op de bakplaat.
  8. Bak ze in ca. 20-25 minuten goudbruin.
  9. Serveer met vanillesaus.

Fans

1 souschef heeft dit gerecht al gegeten.

Laatst gegeten op

Dit gerecht werd laatste gegeten op 15-05-2012 door Clement1. Vergeet geen foto te maken zodra dit gerecht klaar is, en claim de status van laatste eter van dit gerecht.