Waardering

4

Wat vind jij van dit recept?

1 stemmen
3Culinair profiel van Clement1 3Culinair profiel van Clement1
Appelflappen

Appelflappen

Moeilijkheidsgraad: Getraind
Bereidingstijd: < 1 uur
Fans: 1
Gepost door: ransbottyn
Recept voor: 4 personen
 

Ingrediënten

  • 12 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 3 goudreinetten
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram gemengde noten
  • 10 blaadjes munt
  • 50 gram amandelspijs
  • 2 eierdooiers

Bereiding

stap 1

Verwarm de oven voor op 180ÂșC en laat het bladerdeeg ontdooien.

stap 2

Snijd de goudreinetten in kleine blokjes en vermeng deze met 50 gram suiker, kaneelpoeder, nootmuskaat, citroenrasp, bloem, gemalen gemengde noten, fijngesneden muntblaadjes en amandelspijs.

stap 3

Bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met iets water.

stap 4

Leg een lepel appelvulling in het midden van het bladerdeeg.

stap 5

Vervolgens elk plakje dubbelklappen tot een driehoek. Druk de randen stevig op elkaar.

stap 6

Bestrijk de appelflappen met een mengsel van eierdooier en water en bestrooi ze met suiker.

stap 7

Leg de appelflappen op een vetvrij bakpapier op de bakplaat.

stap 8

Bak ze in ca. 20-25 minuten goudbruin.

stap 9

Serveer met vanillesaus.

Appelflappen

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

2index_profile_from KD79KD79

KD79

Heel lekker! En de vanillesaus maakt het helemaal af!

1 0
Hotel restaurant Parkhotel Horst

Hotel restaurant Parkhotel Horst

Meer info over

souschef Social Food Network