Amandelschelpen met citroengras en pittige dipsaus
print dit recept
Moeilijkheidsgraad
Getraind
Bereidingstijd
< 30 minuten
Aantal personen
1
Ingrediënten
- 20 amandelschelpen
• 3 stengels citroengras
• 1 rode chilipeper
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetl neutrale olie
• 1 potje verse koriander
• 1 eetl sambal
• 2 eetl vissaus
• sap van 1 limoen
Instructies
- >1 Spoel de amandelschelpen grondig
- in koud water, herhaal dit enkele
- malen.
- 2 Plet de citroengrasstengels en snijd
- ze grof.
- 3 Snijd de chilipeper in fi jne ringen,
- snipper de knofl ook fi jn.
- 4 Verhit een pan waarop een deksel
- past, met de olie. Voeg knofl ook,
- citroengras en chilipeper toe en laat
- kort bakken tot alles begint te geuren.
- Voeg de amandelschelpen toe
- en zet een deksel op de pan, schud
- de pan regelmatig op tot alle schelpen
- volledig zijn geopend. Voeg de
- grof gehakte koriander toe en roer
- alles goed om.
- 5 Meng de sambal met de vissaus en
- het limoensap als dipsaus.
Fans
0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.