Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Amandelschelpen met citroengras en pittige dipsaus

Amandelschelpen met citroengras en pittige dipsaus

Moeilijkheidsgraad: Getraind
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 20 amandelschelpen • 3 stengels citroengras • 1 rode chilipeper • 2 teentjes knoflook • 2 eetl neutrale olie • 1 potje verse koriander • 1 eetl sambal • 2 eetl vissaus • sap van 1 limoen

Bereiding

stap 1

>1 Spoel de amandelschelpen grondig

stap 2

in koud water, herhaal dit enkele

stap 3

malen.

stap 4

2 Plet de citroengrasstengels en snijd

stap 5

ze grof.

stap 6

3 Snijd de chilipeper in fi jne ringen,

stap 7

snipper de knofl ook fi jn.

stap 8

4 Verhit een pan waarop een deksel

stap 9

past, met de olie. Voeg knofl ook,

stap 10

citroengras en chilipeper toe en laat

stap 11

kort bakken tot alles begint te geuren.

stap 12

Voeg de amandelschelpen toe

stap 13

en zet een deksel op de pan, schud

stap 14

de pan regelmatig op tot alle schelpen

stap 15

volledig zijn geopend. Voeg de

stap 16

grof gehakte koriander toe en roer

stap 17

alles goed om.

stap 18

5 Meng de sambal met de vissaus en

stap 19

het limoensap als dipsaus.

Amandelschelpen met citroengras en pittige dipsaus

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant La Bella Sicula

Restaurant La Bella Sicula

Meer info over

souschef Social Food Network