Amandelschelpen met algenboter

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Getraind

Bereidingstijd

> 1 uur

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Spoel de amandelschelpen grondig in koud water.
  2. Breng een pan met water aan de kook en dompel
  3. de schelpen, ongeveer 5 per keer, in het kokende
  4. water, de schelpen moeten zich lichtjes openen.
  5. Haal ze vervolgens uit het water en leg ze op een
  6. schaal. Haal de bovenste schelp eraf en maak het
  7. vlees los.
  8. 2 Meng de boter met de fi jngesneden algen, enkele
  9. druppels citroensap, de fi jngehakte knofl ook, de
  10. citroenrasp en wat peper van de molen.
  11. 3 Leg een beetje van deze boter op elk van de
  12. schelpen.
  13. 4 Verkruimel het droge roggebrood en bestrooi de
  14. schelpen met het broodkruim.
  15. 5 Zet de oven op grillstand op de maximum temperatuur
  16. en zet de schelpen onder de grill om te
  17. gratineren.
  18. 6 Serveer de schelpen meteen!

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.