Waardering

0

Wat vind jij van dit recept?

0 stemmen
0 0
Amandelschelpen met algenboter

Amandelschelpen met algenboter

Moeilijkheidsgraad: Getraind
Bereidingstijd: > 1 uur
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 20 amandelschelpen • 50 g met zeezout gezouten boter op kamertemperatuur • 1 eetl fijngesneden verse zeealgen • enkele druppels citroensap + 1 afgestreken koffiel citroenrasp • 1 teentje knoflook
  • fijngehakt • 1 sneetje droog roggebrood • peper van de molen

Bereiding

stap 1

>1 Spoel de amandelschelpen grondig in koud water.

stap 2

Breng een pan met water aan de kook en dompel

stap 3

de schelpen, ongeveer 5 per keer, in het kokende

stap 4

water, de schelpen moeten zich lichtjes openen.

stap 5

Haal ze vervolgens uit het water en leg ze op een

stap 6

schaal. Haal de bovenste schelp eraf en maak het

stap 7

vlees los.

stap 8

2 Meng de boter met de fi jngesneden algen, enkele

stap 9

druppels citroensap, de fi jngehakte knofl ook, de

stap 10

citroenrasp en wat peper van de molen.

stap 11

3 Leg een beetje van deze boter op elk van de

stap 12

schelpen.

stap 13

4 Verkruimel het droge roggebrood en bestrooi de

stap 14

schelpen met het broodkruim.

stap 15

5 Zet de oven op grillstand op de maximum temperatuur

stap 16

en zet de schelpen onder de grill om te

stap 17

gratineren.

stap 18

6 Serveer de schelpen meteen!

Amandelschelpen met algenboter

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant De Meiboom

Restaurant De Meiboom

Meer info over

souschef Social Food Network