2x makreel

print dit recept  dit recept

Moeilijkheidsgraad

Beginner

Bereidingstijd

< 30 minuten

Aantal personen

1

Ingrediënten

Instructies

  1. >1 Kook de eieren 6 minuten in kokend, gezouten
  2. water en laat ze schrikken in ijskoud water.
  3. 2 Pel de eieren en haal de dooiers eruit. Hak het
  4. eiwit grof en houd apart.
  5. 3 Mix de eierdooiers met de mosterd, citroensap,
  6. peper en zout en voeg er al mixend in een fi jn
  7. straaltje de arachide-olie bij tot je een mooie mayonaise
  8. verkrijgt.
  9. 4 Rasp de knolselder fi jn en meng er de mayonaise
  10. onder.
  11. 5 Verkruimel de gerookte makreel en meng dit samen
  12. met de lente-uitjes en het grof gehakte eiwit
  13. onder de knolselder, smaak verder af indien
  14. nodig.
  15. 6 Rooster de sneetjes grof brood onder de grill of
  16. in de pan.
  17. 7 Kruid de makreelfi lets met peper en zout en bak
  18. de makreelfi lets met een weinig olie in een hete
  19. pan met de velkant eerst, draai de fi lets pas om
  20. wanneer ze bijna gaar zijn en neem dan de pan
  21. onmiddellijk van het vuur, zo zijn ze perfect gaar.
  22. 8 Verdeel telkens wat knolselder-makreelsalade op
  23. het geroosterde brood en schik er vervolgens de
  24. gebakken makreelfi lets op. Dien meteen op.

Fans

0 souschefs hebben dit gerecht al gegeten.