4 makreelfilets met vel en ontgraat
• 200 g gerookte makreel
• 1 kleine knolselder
• 2 eieren
• sap van 1 citroen
• 1 koffiel mosterd
• 5 cl arachide-olie
• peper van de molen en zeezout
• 3 lente-uitjes fijngesnipperd
• 4 dunne sneetjes grof
Bereiding
stap 1
>1 Kook de eieren 6 minuten in kokend, gezouten
stap 2
water en laat ze schrikken in ijskoud water.
stap 3
2 Pel de eieren en haal de dooiers eruit. Hak het
stap 4
eiwit grof en houd apart.
stap 5
3 Mix de eierdooiers met de mosterd, citroensap,
stap 6
peper en zout en voeg er al mixend in een fi jn
stap 7
straaltje de arachide-olie bij tot je een mooie mayonaise
stap 8
verkrijgt.
stap 9
4 Rasp de knolselder fi jn en meng er de mayonaise
stap 10
onder.
stap 11
5 Verkruimel de gerookte makreel en meng dit samen
stap 12
met de lente-uitjes en het grof gehakte eiwit
stap 13
onder de knolselder, smaak verder af indien
stap 14
nodig.
stap 15
6 Rooster de sneetjes grof brood onder de grill of
stap 16
in de pan.
stap 17
7 Kruid de makreelfi lets met peper en zout en bak
stap 18
de makreelfi lets met een weinig olie in een hete
stap 19
pan met de velkant eerst, draai de fi lets pas om
stap 20
wanneer ze bijna gaar zijn en neem dan de pan
stap 21
onmiddellijk van het vuur, zo zijn ze perfect gaar.
stap 22
8 Verdeel telkens wat knolselder-makreelsalade op
stap 23
het geroosterde brood en schik er vervolgens de
stap 24
gebakken makreelfi lets op. Dien meteen op.
2x makreel
REACTIES OP DIT GERECHT LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN