Waardering

5

Wat vind jij van dit recept?

1 stemmen
0 0
2x makreel

2x makreel

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 4 makreelfilets met vel en ontgraat • 200 g gerookte makreel • 1 kleine knolselder • 2 eieren • sap van 1 citroen • 1 koffiel mosterd • 5 cl arachide-olie • peper van de molen en zeezout • 3 lente-uitjes fijngesnipperd • 4 dunne sneetjes grof

Bereiding

stap 1

>1 Kook de eieren 6 minuten in kokend, gezouten

stap 2

water en laat ze schrikken in ijskoud water.

stap 3

2 Pel de eieren en haal de dooiers eruit. Hak het

stap 4

eiwit grof en houd apart.

stap 5

3 Mix de eierdooiers met de mosterd, citroensap,

stap 6

peper en zout en voeg er al mixend in een fi jn

stap 7

straaltje de arachide-olie bij tot je een mooie mayonaise

stap 8

verkrijgt.

stap 9

4 Rasp de knolselder fi jn en meng er de mayonaise

stap 10

onder.

stap 11

5 Verkruimel de gerookte makreel en meng dit samen

stap 12

met de lente-uitjes en het grof gehakte eiwit

stap 13

onder de knolselder, smaak verder af indien

stap 14

nodig.

stap 15

6 Rooster de sneetjes grof brood onder de grill of

stap 16

in de pan.

stap 17

7 Kruid de makreelfi lets met peper en zout en bak

stap 18

de makreelfi lets met een weinig olie in een hete

stap 19

pan met de velkant eerst, draai de fi lets pas om

stap 20

wanneer ze bijna gaar zijn en neem dan de pan

stap 21

onmiddellijk van het vuur, zo zijn ze perfect gaar.

stap 22

8 Verdeel telkens wat knolselder-makreelsalade op

stap 23

het geroosterde brood en schik er vervolgens de

stap 24

gebakken makreelfi lets op. Dien meteen op.

2x makreel

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Brazzo

Restaurant Brazzo

Meer info over

souschef Social Food Network