Waardering

4

Wat vind jij van dit recept?

1 stemmen
0 0
Gevulde kip met ricotta, spinazie en basilicum

Gevulde kip met ricotta, spinazie en basilicum

Moeilijkheidsgraad: Beginner
Bereidingstijd: < 30 minuten
Fans: 0
Gepost door: PhilippeVDB
Recept voor: 1 persoon
 

Ingrediënten

  • 4 kipfilets • 125 g ricotta • 2 eetlepels geraspte parmezaan • 4 takjes basilicum • 200 g jonge spinazieblaadjes • 1 eierdooier en 2 hele eieren • 150 g paneermeel • 5 grote
  • rijpe tomaten • 12 groene olijven ontpit • 1 teentje knoflook • 4 eetlepels olijfolie • 200 g ruccola • zwarte peper van de molen • zeezout

Bereiding

stap 1

>1 Pel de tomaten door ze in te kruisen

stap 2

en kort onder te dompelen in kokend

stap 3

water en ze dan onmiddellijk

stap 4

in ijskoud water te doen &lsquo;schrikken&rsquo;.

stap 5

Verwijder de zaadlijsten en houd

stap 6

deze apart. Hak het vruchtvlees van

stap 7

de tomaten grof.

stap 8

2 Smelt de tomaten in de olijfolie met

stap 9

een teentje knoflook. Pers de zaadlijsten

stap 10

door een fijne zeef en voeg

stap 11

het sap bij de tomatenstukjes. Laat

stap 12

alles zachtjes inkoken en breng de

stap 13

saus op smaak met peper en zout.

stap 14

3 Snijd de olijven in plakjes.

stap 15

4 Maak met een lang mes een snede

stap 16

in de kipfilets, precies in het midden

stap 17

en zonder ze volledig open te

stap 18

snijden.

stap 19

5 Blancheer de spinazie 1 minuut in

stap 20

kokend, gezouten water en verfris

stap 21

onder koud stromend water. Pers

stap 22

de spinazie goed uit en hak fijn.

stap 23

6 Meng de ricotta met de spinazie,

stap 24

de fijngesneden basilicum, de eierdooier

stap 25

en de parmezaan en breng

stap 26

op smaak met peper en zout.

stap 27

7 Doe de ricotta in een spuitzak met

stap 28

een fijn spuitmondje en vul de kipfi-

stap 29

lets op met de mengeling.

stap 30

8 Klop de eieren los en wentel de kip-

stap 31

filets achtereenvolgens door de eieren

stap 32

en het gekruide paneermeel.

stap 33

9 Bak de kipfilets rondom goudbruin

stap 34

in wat olijfolie en schik ze in een

stap 35

ovenschaal. Bak de kipfilets 15 minuten

stap 36

in een voorverwarmde oven

stap 37

van 180C° en laat ze nog even rusten

stap 38

met de oven uit en de ovendeur

stap 39

op een kier. Snijd de kipfilets vervolgens

stap 40

in plakjes.

stap 41

10 Verdeel de rucola over de borden,

stap 42

schik er de plakjes gevulde kip op

stap 43

en omring met de tomatensaus en

stap 44

de groene olijven.

Gevulde kip met ricotta, spinazie en basilicum

REACTIES OP DIT GERECHT
LOG IN OM JOU ERVARINGEN OVER DIT GERECHT TE DELEN

Restaurant Park en Pluche

Restaurant Park en Pluche

Meer info over

souschef Social Food Network